Aanjager op de tribune

Wie zijn die gasten toch? Blote buiken, op een verhoging, vaak bier in de handen en 90 minuten lang de boel opzwepen. Op onze vakken, maar ook de oosttribune.

Wij spraken met 1 van de jongens van de ‘verhoging’. Luc.

Hoe lang ben je al supporter?

Dit is mijn 14e seizoen op rij bij FC Emmen.

Wat is de mooiste wedstrijd die je meegemaakt hebt?

Dat is zonder twijfel Sparta uit, finale play offs. Waarom? Dat spreekt voor zich denk ik.

Met wie ga je altijd naar wedstrijden?

Ooit nam Arjan mij mee naar FC Emmen, met hem ga ik dus vaak. Uit en thuis. Tegenwoordig reis ik met een aantal jongens uit Hoogeveen mee naar de wedstrijden. Ook gezellig!

Verschrikkelijkste wedstrijd?

Dat weet ik zo niet. Het was zo vaak verschrikkelijk. Vast een Almere uit, waar we vaak op de kloten kregen. Ik heb meer slechte dan goede wedstrijden gezien van FC Emmen.

Wie is de slechtste speler die je ooit gezien hebt in ons rood witte shirt?

Dat zijn er meerdere, maar Pedro Beda en Hassan Bai Kamara spannen wel de kroon. Wat waren die slecht zeg.

Van wie heb jij het meest genoten aan de Meerdijk?

Van Anco Jansen kan ik enorm genieten. Ook Olijve wil ik graag noemen. Een topper!

Aanjager, capo, opzweper.. geef het een naam. Je staat wekelijks op de verhoging of klimt in netten van uitvakken. Hoe is dat zo gekomen?

Ik had eigenlijk geen keus. Ik begin vaak met aanmoedigen, inzetten van songs. Nu kwam de verhoging er en moet ik daar dus ook staan. Het zit er eenmaal in, ik kan mijzelf toch niet stil houden tijdens wedstrijden van Emmen. Het liefste neem ik daar iedereen in mee. Vandaar dus dat ik daar sta.

Wat vind je van de sfeer tegenwoordig op de Meerdijk?

Ik zie absoluut nog ruimte voor verbetering. Het kan en moet massaal. De verhoging doet zijn werk op zich prima, maar het kan beter en harder. Ja, en soms kan ik heel pissig worden als er jongens niet mee doen. Al helemaal als ze op ons vak staan. Maar over het algemeen heb ik vaak een goed gevoel over de sfeer. Veel beter dan eerder.

Tot slot, wil je nog wat zeggen tegen alle Emmen supporters?

Ik wil iedereen fijne kerstdagen en een gezond, sfeervolen sportief 2019 wensen. Blijf ook vooral naar onze FC komen. Al gaat het minder. Laten we met elkaar er in het nieuwe jaar weer vol achter gaan staan en blijf ook uitwedstrijden bezoeken. Groningen uit was toch gaaf?!

Eén gedachte over “Aanjager op de tribune

Geef een reactie